När en Disa blev en Dissy
 


En tidig morgon den andra juli 2004 föddes vår D-kull, och det var en lätt förlossning för vår förstagångshona Begonia. Hon var en verkligt duktig mamma till sina små, och högg illasinnat efter alla utom min pappa när det var dags att kontrollera de smås vikt o dyl. Jag uppskattade inte att sticka in handen till denna lilla huggorm under den tiden…Till pappas stora förtjusning.
I kullen så fick vi en ganska blandad kompott med röda, blå, svartsmoke och sköldpaddsfärgade ungar.
Båda pappa och jag var glada över att ha fått en padda, annars hade det blivit så många hanar i kullen, och det var endast två övriga honor av de sex ungarna. Visserligen tyckte vi att Disa, den sköldpaddsfärgade, såg lite knepig ut i baken, men de sköldpaddsfärgade KAN inte vara något annat än honor så vi lät saken bero.
Under tiden de växte så blev de små tingade, vaccinerade och id märkta så som seden är, och någon dag innan hon skulle flytta hemifrån så åkte pappa min till veterinären för besiktningen. Jag hade inte tid, och pappa var numera så van vid detta att det nog skulle gå bra trodde jag. Allt hade varit bra ända tills veterinären lyfte på Disas svans och konstaterade att hon inte var en Disa, utan en Dissy.
Hon var ingen hona utan en hane! Just då kändes livet ganska pestigt minst sagt, och HUR förklarar man en sån sak för de som tingat henne?
De tog det med humor, och Disa, numera Dissy After Dark bor och frodas i Stockholm, tillsammans med sin bror Draco.
Lärdomen i detta är att aldrig låta sina föräldrar åka ensam till veterinären med kattungarna, lita på att det bara blir trassel då!
Man kan ju även kontrollera sköldpaddorna en extra gång om man känner för det…

/Anna Lundgren (S*Citrinen's)